Tilčeki na Neninoj utrci

U subotu 29. svibnja u organizaciji Orijentacijskog kluba Jelen već 17. godinu zaredom održano je tradicionalno natjecanje u orijentacijskom trčanju, „Nenina utrka“. Ove godine je više od 220 natjecatelja trčalo po šumi u Donjem Izimju, a u natjecanju su sudjelovali i članovi Tilček Team-a.

Orijentacijsko trčanje ima dodirnih točaka sa aktivnostima Tilčeka, prvenstveno jer ide za trčanje, a kod orijentacijskog trčanja uz određenu fizičku spremu, najbitnije je snalaženje po karti i kompasu, te traženje potrebnih unaprijed zadanih točaka po raznim dijelovima šume.
Iako kao potpuni početnici u orijentacijskom trčanju, članovi Tilček Team-a su se odlučili natjecati prvenstveno kao podrška OK Jelen-u. Najbolje rangirani Tilček u natjecanju je bio Dejan Juranić, koji je u kategoriji Open short osvojio odlično treće mjesto, te Tilček Team-u donio i drugu medalju u kratkoj povijesti kluba.

“Čestitamo članovima OK Jelen-a na uspješno organiziranom natjecanju, te iako je za naše članove orijentacijsko trčanje nešto potpuno novo, ponosni smo na osvojenu drugu medalju u našoj kratkoj povijesti kluba. Iako su nam rezultati najmanje bitni, odnosno prvenstveno su nam dobri rezultati povod za proslavu i druženje, drago nam je da smo sudjelovali i uveličali praznik naših prijatelja iz OK Jelena, a danas smo pokazali da jeleni i magarci idu skupa,“ – poručili su iz vodstva Sportskog kluba Tilček Team-a.
D.J.