Tamburaši KUD-a “Sv. Juraj” Draganić osvojili zlatnu plaketu

Tamburaški sastav KUD-a “Sv. Juraj” Draganić kao predstavnik Karlovačke županije osvojio je, četvrtu godinu zaredom, zlatnu plaketu na 30. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu u kategoriji koncertnih sastava

Tamburaški sastav vodi Matija Prigorac. Stručno povjerenstvo na Susretu činili su: Mihael Konfic, Siniša Leopold (predsjednik) i Veljko Valentin Škorvaga.

Jubilarni 30. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 4. i 5. studenoga 2023.

Na Susretu se natjecalo sveukupno 25 tamburaških orkestara i sastava s oko 500 tamburaša, izabranih na županijskim smotrama i pojedinačnim preslušavanjima te evaluacijom video snimki od strane selektora. U selekciji za ovogodišnji 30. Susret, koju su realizirali selektori Damir Butković, Krunoslav Dražić, Matija Fortuna, Igor Kudeljnjak, Ivan Potočnik i Dražen Varga, sudjelovao je 51 tamburaški orkestar i sastav iz čak 12 hrvatskih županija s više od 1.000 izvođača.

A.B.