Talentirana mlada pijanistica Iskra Makarun

Na velikom međunarodnom natjecanju u Italiji mlada jaskanska pijanistica, jedanaest godišnja Iskra Makarun osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji i oduševila komisiju i svoje vršnjake

Učenica petog razreda jaskanske osnovne škole Ljubo Babić, i učenica 4.razreda Glazbene škole Pavao Markovac iz Zagreba, osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji na međunarodnom natjecanju u Italiji. Natjecanje je održano u talijanskom malom mjestu Orbetello gdje su se okupili mladi talentirani pijanisti iz svih dijelova svijeta raznih  kategorija i uzrasta predstavljajući svoju ljubav i strast prema muzici kroz kompozicije poznatih skladatelja. Iskra je za svoj nastup odabrala Purcellovu Groundu u C- molu, Yaredov Nokturno u B- duru i Berkovićevu Toccatu u A-molu.

Za ovaj nastup Iskra se je pomno pripremala, kao i za onaj prethodni , na 7. Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus održanom krajem ožujka u Križevcima gdje je također osvojila 1.mjesto u svojoj kategoriji.

Iskra je jedan od jaskanskih multitalenata jer uz glazbu voli slikanje i sport. Uspješna je mlada nogometašica. S ekipom jaskanske osnovne škole nedavno je osvojila treće mjesto na županijskom natjecanju u nogometu.
-Ovim putem želimo zahvaliti i čestitati profesoru klavira Ivanu Varošanecu, na predanosti i iskazanoj upornosti, Glazbenoj školi Jastrebarsko i ostalim prijateljima i rodbini na podršci i ustrajnosti, rekla nam je Iskrina mama Kristina Makarun, koja joj je velika podrška u svim njezinim aktivnostima.

I.K.