Svetom Duhu na čast

Župa svetog Nikole biskupa Jastrebarsko i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko pozivaju Vas na program “Svetom Duhu na čast”

Petak, 21. svibnja 2021. u 20 sati

Prostor ispred Pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko
Program “Svetom Duhu na čast” održat će se jedanaestu godinu zaredom, uoči blagdana Duhova. Prvih devet godina program se održavao u kapeli Svetog Duha u centru Jastrebarskog. Taj biser crkvene arhitekture godinama je privlačio velik broj posjetitelja, ljubitelja poezije i glazbe, od kojih su mnogi tada prvi put zakoračili u ovu jaskansku kapelu.
Kapela Svetog Duha, koja se spominje već sredinom 14. stoljeća, u potresima koji su prošle godine zadesili Hrvatsku pretrpjela je nažalost znatna oštećenja, a u potresu je oštećena i jaskanska župna crkva svetog Nikole. Obje crkve čekaju saniranje i obnovu, a želja nam je ovim programom skrenuti pozornost na njih, ali i na ostale sakralne bisere jaskanskog kraja i drevne građevine u centru Jaske koje treba sačuvati i zaštititi za buduće naraštaje.
Ako možete i želite pomoći obnovu kapele Svetog Duha i župne crkve Svetog Nikole svoj prilog možete uplatiti na IBAN jaskanske župe: IBAN HR51 2360 0001 1017 2011 7 (opis plaćanja: za obnovu kapele i crkve).
Ni potres ni globalna pandemija ne mogu spriječiti jaskansku župu, Ogranak Matice hrvatske i Glazbenu školu u našoj misiji – čuvanju baštine i tradicije, širenju kulture, glazbe, poezije i scenske umjetnosti.
Posjetitelje molimo da sa sobom donesu sjedalice, a program će se održati u skladu sa svim trenutno važećim epidemiološkim mjerama.
Ovogodišnji program održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zagrebačke županije.
Veselimo se Vašem dolasku!
MH