Svetom duhu na čast

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Župa svetog Nikole biskupa Jastrebarsko u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko pozivaju Vas na program “Svetom Duhu na čast” u nedjelju, 5. lipnja 2022. u 20 sati na prostoru ispred Pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom

Program “Svetom Duhu na čast” održat će se dvanaestu godinu zaredom, na sam blagdan Duhova. Prvih devet godina program se održavao u kapeli Svetog Duha u centru Jastrebarskog. Taj biser crkvene arhitekture godinama je privlačio velik broj posjetitelja, ljubitelja poezije i glazbe, od kojih su mnogi tada prvi put zakoračili u ovu jaskansku kapelu.
Kapela Svetog Duha, koja se spominje već sredinom 14. stoljeća, u potresima koji su 2020. godine zadesili Hrvatsku pretrpjela je nažalost znatna oštećenja, a u potresu je oštećena i jaskanska župna crkva svetog Nikole. Obje crkve čekaju saniranje i obnovu, a želja nam je ovim programom skrenuti pozornost na njih, ali i na ostale sakralne bisere jaskanskog kraja i drevne građevine u centru Jaske koje treba sačuvati i zaštititi za buduće naraštaje.

Veselimo se što ovim programom zajedno s Vama čuvamo baštinu i tradiciju te promičemo kulturu, glazbu, poeziju i scensku umjetnost.
Ovogodišnji program održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zagrebačke županije, a prije programa, u 19 sati, ispred Pastoralnog centra bit će sveta misa.
U slučaju lošeg vremena, program će se održati u Pastoralnom centru jaskanske župe.

M.H.