Sveti Nikola podijelio darove djeci

Sveti Nikola i ove je godine darivao djecu, u radosnim susretima u dječjem vrtiću i na svetoj misi u pastoralnom centru župe sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom

Jaskanska župa sv. Nikole biskupa tako je i s djecom proslavila blagdan svoga zaštitnika, a sredstva za darove za svoje najmlađe sugrađane, polaznike Dječjeg vrtića Radost i nižih razreda Osnovne škole „Ljubo Babić“, osigurao je Grad Jastrebarsko.

Sveti Nikola poznat je kao zaštitnik djece koja se raduju njegovom dolasku, a njegov je blagdan proslavljen i na misnim slavljima. Svetu misu zornicu u 6 sati predslavio je tako župni vikar vlč. Petar Galeković, a svetu misu u 11 sati koja je prikazana za sve žive i pokojne župljane preč. Miroslav Lesičar, novoizabrani dekan Jastrebarskog dekanata i župnik u Draganiću, u zajedništvu sa svećenicima dekanata. Večernju svetu misu u 18 sati predvodit će mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije.

Od svetog Nikole možemo naučiti kako se živi vjera i ljubav. Postoje legende da je već kao dijete činio dobra djela, a kako je potjecao iz imućne obitelji svojim vlastitim bogatstvom pomagao je siromašne i bolesne. U svom životu uvijek se borio protiv nepravde i za ljubav prema bližnjemu u kojem je prepoznavao Boga.

P.A.