Svečano za Dan grada


Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grad Jastrebarsko proslavio je 772. rođendan.


Bila je to prilika da se nagrade građani koji su dali svoj obol gradu i obogatili jaskanski društveni život. Nagradu za životno djelo dobio je Marijan Bernat, i to za svestran angažman u svim segmentima društva, od kulture, obrazovanja, sporta do uređenja svoga kraja i nesebične pomoći potrebitima. Priznanje gradonačelnika uručeno je profesoru Dragutinu Fabijaniću, dok su Nagrade Grada dobili Đuro Ivanović, Ivan Strmečki, Stjepan Ptiček, Dijabetičko društvo Jastrebarsko i Caritas župe sv. Petra Apostola Petrovina.

Dodijeljene su i nagrade laureatima iz prošle godine budući da sjednica lani nije održana uslijed epidemiološki nepovoljne situacije.
Tako je Nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena Vidu Majcuniću, istaknutom sportskom djelatniku, a iz područja sporta je i dobitnik Priznanja gradonačelnika, ujedno i humanitarac, Ivan Puškarić. Nagrade Grada za 2020. godinu zaslužili su Atletski klub Jastreb 99, Etno udruga Sveta Jana, Judo klub Jaska, Mihael Severinac, Nikolina Ribarić, Športsko ribolovno društvo Jastrebarsko.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel u improviziranom je TV studiju pojasnio kako je i u ovim izazovnim vremenima Grad Jastrebarsko uspio realizirati velike projekte, s naglaskom na obnovu dvorca Erdödy.


Prisutne su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj u ime brojnih gradonačelnika koji su se odazvali pozivu.

Potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac izrazila je zadovoljstvo što može istaknuti Jasku, između ostalog, kao malen grad koji se ističe u provedbi EU projekata i povlačenju iznimnih sredstava iz fondova, ali i kao grad koji brine o svim svojim građanima.


Uzvanici su imali prilike vidjeti potpuno drugačiju sjednicu u režiji profesora Tomislava Pavkovića, a glumci, ujedno i moderatori osvrnuli su se na projekte koji su obilježili ovu godinu.
Na duhovit način prisjetili su se dana provedenih u karanteni, no poslana je snažna poruka, u ovoj situaciji, kao i uvijek kad je najpotrebnije, dokazali su se hrabri ljudi kojima trebamo zahvaliti i prisjetiti ih se.
P.A.