Svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja, u Jastrebarskom je danas obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.


Nakon misnog slavlja za Domovinu u dvorani pastoralnog centra župe svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom, održana je mala svečanost polaganja vijenca i paljenja svijeća kod spomen obilježja “Nevinoj hrvatskih žrtava svih ratova” u povodu Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja. Vijenac je položio i zapalio svijeću jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, u pratnji zamjenice gradonačelnika Nikoline Ribarić i potpredsjednika Gradskog vijeća Milenka Kordića. Potom su svijeće zapalili i predstavnici jaskanskih braniteljskih udruga, jaskanskih političkih stranaka, predstavnici vatrogasaca i građani.


Kratku molitvu kod Spomen obilježja predvodio je kapelan župe svetog Nikole biskupa Matej Petrić.


Neizmjerna zahvalnost prema herojima Domovinskog rata nešto je s čime svakodnevno živimo i osjećamo, jer to je temelj Domovine čiju slobodu danas uživamo. Čestitku svim sugrađanima i građanima Republike Hrvatske u ime Grada Jastrebarskog uputio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.


I.K.