Svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja, u Jastrebarskom je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Nakon misnog slavlja za Domovinu u dvorani pastoralnog centra župe svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom, održana je mala svečanost polaganja vijenca i paljenja svijeća kod spomen obilježja “Nevinoj hrvatskih žrtava svih ratova” u povodu Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja. Vijenac je položio i zapalio svijeću gradonačelnik  Zvonimir Novosel, u pratnji predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća, Leona Bastašića i Milenka Kordića.

Potom su svijeće zapalili i predstavnici jaskanskih braniteljskih udruga, političkih stranaka, predstavnici policije, vatrogasaca i građani. Kratku molitvu kod Spomen obilježja predvodio je kapelan župe svetog Nikole biskupa vlč. Petar Galeković.


U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja čestitku građanima i braniteljima uputio je i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

-Svim Jaskankama i Jaskancima, kao i svim građanima Republike Hrvatske, čestitam jedan od najznačajnijih hrvatskih blagdana, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Dan je to kad zahvaljujemo hrvatskim braniteljima koji su nam teškom mukom donijeli pobjedu, a time i slobodu.
Usprkos svim izazovima s kojima se danas susrećemo, zbog njih nikad ne smijemo odustati od borbe za bolju Hrvatsku – za modernu, razvojnu, ali i uvijek svoju, uvijek našu Hrvatsku.
Svim hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih i nestalih branitelja izražavam svoju vječnu zahvalnost i poštovanje, poručuje gradonačelnik Novosel.

I.K.