Svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja, te misnim slavljem za Domovinu u Jastrebarskom je danas svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Hrvatska danas slavi Dan državnosti koji se od prošle godine ponovno obilježava 30. svibnja. Naime, na taj datum 1990. Konstituiran je prvi demokratski izabran višestranački sabor, što je bio prvi korak prema osamostaljenju Republike Hrvatske., proglašenom 25. lipnja 1991.
U povodu Dana državnosti jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, zajedno sa svojom zamjenicom Nikolinom Ribarić, predstavnicima braniteljskih udruga, političkih stranaka i policijske postaje Jastrebarsko položio je vijenac i upalio svijeću na Spomen obilježju nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova.
Prije polaganja vijenca služena je sveta misa u župnoj crkvi sv. Nikole u Jastrebarskom za sve poginule i umrle za domovinu Hrvatsku. Misu i molitvu za sve poginule predvodio je vlč. Filip Marić, zajedno s ocem Marjanom Jeftimovim, župnikom grkokatoličke župe Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom.
I.K.