Svečani prijem za Svetojanske mažoretkinje

Svetojanske mažoretkinje vratile su se s 24. Državnog prvenstva u Glini, održanog sredinom rujna, s čak 14 medalja.

Bio je to povod za svečani prijem u Centru za kulturu na kojem im je zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić čestitala na ovom uspjehu, ali i zahvalila na kontinuiranoj promociji Jaske diljem Hrvatske i svijeta.

Predsjednica Mateja Baltorinić istaknula je kako se na natjecanju okupilo ukupno 30 formacija, 25 neformacija i 150 natjecateljica Prvog i Višeg koraka, odnosno preko 800 mažoretkinja iz cijele Hrvatske.

Svi sastavi Svetojanskih mažoretkinja postigli su odlične rezultate; kadetski sastav osvojio je 2. mjesto i titulu viceprvakinja države, juniorski sastav osvojio je 3. mjesto i broncu, dok je seniorski sastav osvojio treće uzastopno zlato i obranio titulu prvakinja Republike Hrvatske.


Na prijemu su dodijeljena priznanja mažoretkinjama koje su se istaknule dugogodišnjim radom i trudom. Naime, u sastavu mažoretkinja već su deset godina Laura Bošnjak, Martina Mahovlić, Natalia Mahovlić, Nika Novosel, Tea Pintarić, Laura Tkalčić, Dorotea Tončić i Tea Zaher, a Kristina Bučar, Matea Leščić i Ines Vojvodić dobile su nagrade za punih petnaest godina članstva u Udruzi.


Šećer na kraju bila je prigodna torta, dar Gradonačelnika Zvonimira Novosela u znak zahvale i podrške.
P.A.