Susret umirovljenika u povodu Međunarodnog dana starijih osoba

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije obilježila je Međunarodni dan starijih osoba tradicionalnim susretom umirovljenika koji je ove godine održan u Jastrebarskom.

Veliki broj umirovljenika iz cijele Zagrebačke županija okupio se i ove godine na tradicionalnom susretu u povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji je održan u Sali Rubin na Gornjoj Reki.

Domaćin susreta bili su članovi Udruge umirovljenika Jastrebarsko koji su za ovu priliku pripremili i bogat program u kojem su nastupili članovi folklorne, glazbene i pjevačke sekcije ove udruge. i Jastrebarskom. Iako u manjem broju nego proteklih godina, prisutni su bili predstavnici 29 umirovljeničkih udruga.


U ime jaskanskih umirovljenika prisutne je pozdravio dopredsjednik udruge Ivan Jurković, a u ime Grada Jastrebarskog gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je među ostalim rekao:
-Današnji dan u znaku je starijih osoba, onih koji su gradili naše društvo svojim znanjem, iskustvom i mudrošću. Jaskanske umirovljenike, korisnike domova za starije i nemoćne, obradovali smo voćem i još važnije, toplom riječju. Veselo je i ovo druženje sa županijskim umirovljenicima koji su se okupili u Jaski. Čuvajmo svoje starije, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik.U ime Zagrebačke županije umirovljenike je pozdravila predsjednica Skupštine Martina Glasnović, i naglasila kako županija ima odličnu suradnju s umirovljeničkim udrugama.
Bio je tu i predsjednik Zajednice umirovljeničkih udruga Zagrebačke županije Josip Jakopač, koji je rekao kako su naši umirovljenici jedva dočekali ovakve susrete.
I.K.