Sukladno Odluci nacionalnog Stožera, od sutra uz COVID potvrde


Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od utorka 16. studenog svi zaposlenici Grada Jastrebarskog te trgovačkih društava i ustanova kojima je Grad osnivač dokazuju da su testirani na virus SARS CoV-2, odnosno cijepljeni ili preboljeli bolest COVID-19, s ciljem zaštite zdravlja građana i suzbijanja navedene bolesti.

Ista Odluka vrijedi i za stranke koje dolaze u službene prostorije koje će prilikom ulaska morati predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.
Grad Jastrebarsko radit će na Strossmayerovom trgu u redovno radno vrijeme od 8 do 16, a svi su službenici dostupni na e-mail adresama i brojevima telefona.
Iznimno, Upravni odjel za imovinsko-pravne poslove, komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti koji se nalaze na adresi Dr. Franje Tuđmana 47 radit će sa strankama od 9 do 12 sati zbog nemogućnosti organizacije kontrole za cijelu zgradu u kojoj se nalaze uredi različitih javnopravnih tijela.
Iz tog razloga, pozivamo građane da prethodno najave svoj dolazak kako bi sve uspjeli riješiti u najkraćem mogućem roku i uz maksimalnu učinkovitost.
Kontakti: https://www.jastrebarsko.hr/javna_uprava/ustrojstvo_grada/upravni_odjeli_grada/.
Odgovarajuće potvrde građani će morati prikazati i pri ulasku u prostorije trgovačkih društava Ceste Jastrebarsko d.o.o. i Vode Jastrebarsko d.o.o. te Groblja Jastrebarsko d.o.o. koja su otvorena po uobičajenom rasporedu.
Iz Groblja Jastrebarsko d.o.o. također mole građane da prethodno najave svoj dolazak telefonskim putem, kako bi se djelatnici mogli u najvećoj mjeri posvetiti svakoj stranci. Svi su obrasci dostupni na Internet stranicama.
I gradske ustanove Centar za kulturu i Gradski muzej Jastrebarsko provodit će gore navedenu COVID kontrolu zaposlenika i posjetitelja, a iznimka su roditelji koji dovode djecu u Dječji vrtić RADOST Jastrebarsko i Glazbenu školu Jastrebarsko te sukladno Odluci nacionalnog Stožera pritom nisu obvezni predočiti potvrdu. No, roditelji se neće moći zadržavati u prostoru Glazbene škole.
Službe Grada Jastrebarskog kao i ustanove i trgovačka društva nastojat će i u ovim okolnostima izaći građanima u susret u najvećoj mjeri, stoga molimo za suradnju i razumijevanje novonastale situacije koja se primjenjuje na razini cijele države.
GJ