Stvoreno prijateljstvo između djece i policajaca

Polaznici Dječjeg vrtića Radost stekli su nove prijatelje – policajce, a povezuju ih plišani medvjedići

Upravo medvjedići policajci ključni su za provedbu projekta Sa mnom si siguran kojem je cilj stvoriti osjećaj sigurnosti i povjerenja u policiju kod djece. Sudeći po oduševljenju djece i njihovoj radosti prilikom svakog susreta s policajcima, u tome se već i uspjelo.

Riječ je, naime, o preventivnom programu koji je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a dobiveno je i pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje. Provodi se u dječjem vrtiću Radost, u 11 odgojnih skupina, a uključeno je 261 dijete, ali i njihovi roditelji.
Na roditeljskim su sastancima oni upoznati s projektom za koji su pokazali velik interes, a u nastavku se održavaju susreti djece s policajcima. Oni ih upoznaju sa svojom ulogom u zajednici i pravilima ponašanja u prometu, a svaka skupina dobila je i novog čuvara – policijskog medvjedića kojem će nadjenuti ime. Djeca su „svojim“ policajcima nacrtala i razne crteže na temu prometa, ali i posvetila pjesmicu.

Ravnateljica Jadranka Stojković naglasila je kako je najveća vrijednost u ovom projektu u tome što su djeca zaista razvila pozitivne osjećaje, a o tome najviše govori i činjenica da se kontakt policajcima obraćaju imenom.

Zadovoljna je i predsjednica Vijeća za prevenciju i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić koja je i ovom prilikom zahvalila partnerima, Policijskoj upravi Zagrebačkoj i Policijskoj postaji Jastrebarsko, Autoklubu Jastrebarsko i Dječjem vrtiću Radost na sjajnoj suradnji.

Slijedi edukacija građana o pravilnom korištenju auto sjedalice koja će se provesti u suradnji s Udrugom Roda, a nakon toga policijski će službenici kontrolirati vozače te nagrađivati savjesne.

P.A.