Stipe Bučar novi je predsjednik Udruženja umirovljenika Jastrebarsko

Protekle subote, 19. ožujka održana je godišnja, a ove godine i izborna skupština Udruženja umirovljenika Jastrebarsko na kojoj je za novog predsjednika udruge izabran Stipe Bučar.

Udruga umirovljenika Jastrebarsko nije samo najbrojnija, ima naime, preko 450 članova, već i jedna od najaktivnijih udruga u našem gradu. Zbog epidemiološke situacije nisu nažalost mogli u posljednje dvije godine provesti sve zacrtane aktivnosti, ali su aktivno radili na poboljšanju položaja umirovljenika organizirajući medicinsku rehabilitaciju u toplicama i Thalasoterapiji u Crikvenici, a svojim članovima donirali su 270 paketa po 5 kilograma neretvanskih mandarina, naglasio je u svom govoru dosadašnji predsjednik Udruge Vlado Bučar.
Organizirano je i više jednodnevnih izleta, a u suradnji s Gradom i Sportskom zajednicom redovito se odvijaju sportske aktivnost za osobe treće životne dobi. Imali su i zapažen nastup na Sportskim susretima umirovljenika Zagrebačke županije gdje su učestvovali u sedam disciplina s 33 učesnika. Uspješan i zapažen nastup imali su i na susretu zborova umirovljenika Zagrebačke županije održanom u Zaprešiću. Bili su domaćini obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba kada su u Jastrebarskom ugostili umirovljenike iz cijele Zagrebačke županije.Novi predsjednik Udruge Stipe Bučar, najavio je u svom nastupnom govoru nastavak aktivnost na brizi za bolesne članove i one slabijeg imovnog stanja, povećanju broja članova, suradnju s ostalim udrugama te Gradom i Županijom, a sve u suradnji s novim članovima Izvršnog i Nadzornog odbora. U Izvršni odbor izabrani su Mladen Božićević, Stjepan Jagodić, Jurica Fratrić Štefica Sirovica i Dragica Stipanović, a u Nadzorni odbor, Ivan Gašpar, Branka Herceg i Marijana Obraz.


Na samom kraju umirovljenicima se obratio i gradonačelnik Zvonimir Novosel, najavivši aktivnosti na izgradnji Doma umirovljenika u Jastrebarskom što je kod prisutnih izazvalo oduševljenje. Zajedno sa svojim najbližim suradnicima gradonačelnik je izveo mali performans poklonivši novom predsjedniku majicu s natpisom “Prvi penzić grada”, a oni su nosili majice “Stipe mi je frend”.
Po završetku službenog dijela druženje jaskanskih umirovljenika nastavljeno je uz glazbu i ples.
I.K.