STEM u Veloj Luci

Nakon što je projekt  “Sa STEMom raSTEMo” Društva naša djeca Jastrebarsko u prvoj polovici godine obišao 21 osnovnu školu diljem Hrvatske, očekuje ga i ljetno gostovanje na 2. Festivalu djeteta Mala Vela Luka koji se održava od 18. do 24. srpnja

Riječ je o festivalu koji svojim likovnim, glazbenim, dramskim, ekološkim, edukativnim i sportskim sadržajima nudi bogat program djeci i odraslima Vele Luke i otoka Korčule, kao i njihovim gostima.
Jaskanski će STEM-ovci u okviru programa Festivala djeteta, u utorak, 19. srpnja u nekoliko termina održavati edukativne radionice za djecu, prenoseći im kroz atraktivne pokuse i mikroskopiranje, znanja iz biologije, kemije i fizike. Prilika je to da se i tamošnjoj djeci tijekom školskih praznika ponude korisni edukativni sadržaji te da im se na popularan, zanimljiv i zabavan način prezentira program koji će ih očekivati u školskim klupama.

Gostovanje Društva naša djeca Jastrebarsko u Veloj Luci nastavak je međusobne suradnje temeljene na Sporazumu o prijateljstvu i suradnji koji su Općina Vela Luka i Grad Jastrebarsko sklopili 2020. godine. Međutim, prijateljstvo i međusobno uvažavanje sežu i nekoliko desetljeća unatrag jer su se vatrogasci iz Jastrebarskog s kolegama iz Vele Luke pobratimili još 80-ih godina prošlog stoljeća, a u međuvremenu su se povezala i folklorna društva.

Ljiljana Hranilović Meštrić