Sredstva osigurana, čeka se odluka “skate vijeća”

Nakon uspješnih pregovora koji su se vodili, gradonačelnik Zvonimir Novosel pozvao je mlade predstavnike Radničke ulice na sastanak na temu izgradnje skate parka.

Sve je krenulo simpatičnim pismom koje su djeca iz ulice ubacila gradonačelniku u poštanski sandučić, a sad je vrijeme da se krene i u realizaciju projekta.

Naime, slijedom njihove inicijative izrađen je glavni projekt, a sredstva za ovaj dio projekta osigurana su u Proračunu Grada Jastrebarskog u iznosu od 300 tisuća kuna, dok će s 200 tisuća kuna projekt sufinancirati Zagrebačka županija.
Gradonačelnik Zvonimir Novosel pozvao je svoje mlade sugrađane da zajedno s ostalim stanarima ulice odluče hoće li se graditi već razrađeno rješenje skate parka ili nešto drugačije, poput pump tracka.

Pohvalno je reći i da su mlade Jaskanke i Jaskanci odmah izrazili želju da se projektom obuhvate sve dobne skupine pa su zadovoljni rješenjem koje u daljnjoj fazi predviđa i izgradnju dječjeg igrališta te uređenje samog okoliša.
O rješenju su osim s gradonačelnikom razgovarali i s Damirom Krajnikom s Arhitektonskog fakulteta koji je izradio glavni projekt te sa zamjenicom gradonačelnika Nikolinom Ribarić i predstavnicima gradskih službi.

Predstavnici Radničke obvezali su se anketirati susjede i uskoro se javiti s povratnom informacijom te dati zeleno svjetlo za početak realizacije projekta.
P.A.