Sportsko druženje s karate šampiono

Mladi jaskanski karatisti, kao i njihovi vršnjaci iz cijele Županije, dobili su priliku učiti od karate šampiona Ukrajinca Stanislava Horune

Naime, u Srednjoj školi Jastrebarsko održan je zajednički trening koji je predvodio osvajač olimpijske medalje iz Tokija, kao i mnogobrojnih odličja na europskim i svjetskim prvenstvima.
Horuna boravi u Hrvatskoj na poziv Hrvatskog karate saveza, a za vrijeme posjeta odvojio je vrijeme za druženje s najmlađima kojima je zasigurno velik uzor.

Odazvali su se susretu i dužnosnici iz ovog sporta, Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza i  glavni tajnik Europske karate federacije te novoizabrani pomoćnik glavnog tajnika Svjetske karate federacije, kao i Krešimir Golubić, predsjednik Karate saveza Zagrebačke županije.

Pozdravio ih je gradonačelnik Zvonimir Novosel, naglasivši kako su upravo ovakvi susreti cilj razvoja Jastrebarskog kao Europskog grada sporta jer mladi na ovaj način usvajaju sportske i društvene vrijednosti tolerancije i zajedništva. Zastavicama Hrvatske i Ukrajine mladi su pokazali kako se te vrijednosti najbolje usvajaju kroz sport, osobito u vrijeme kad je Ukrajini potrebna pomoć i podrška.

Tehnički je susret organizirao Karate klub Jastreb, uz veliku podršku Sportske zajednice grada Jastrebarskog čiji je predsjednik Domagoj Šlat istaknuo kako je ponosan kad se na ovaj način povezuju vrhunski sport i sport djece i mladih, jer djeca na taj način mogu vidjeti što se sve u sportu može postići uz puno rada i truda.

P.A.