Sportska zajednica bogatija za dvije nove članice

U utorak 27. prosinca u Centru za kulturu Jastrebarsko održana je sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Jastrebarskog

Financijski plan za 2023 godinu, 300.000 eura.

Plan rada i Financijski plan jednoglasno su usvojeni, te je time Skupština, zajedno na čelu s predsjednikom Šlatom izrazila  zadovoljstvo da će Grad nastaviti pratiti i podupirati rad Zajednice, odnosno 37 udruga u ovim izazovnim vremenima za sve nas. Zasigurno, time i pokazujemo da Grad zaslužuje titulu Europskog grada sporta koju je i nedavno dobio za 2023. godinu. Obzirom na navedeno, uz gospodarsku djelatnost Zajednice, sponzorstva i drugih prihoda, financijski plan za 2023. godinu prelazi 300.000 eura, te od toga iznosa, nešto manje od 90 % proračuna usmjereno za rad sportskih udruga koje se podupiru kroz nekoliko stavaka plana.

Zajednica bogatija za dvije nove članice.
Također, članice su primile dvije nove sportske udruge u jaskansku sportsku obitelj. Na prijedlog Upravnog odbora, Skupština je jednoglasnom odlukom prihvatila članstvo udruge Streljački klub J.G. TEAM našeg proslavljenog olimpijca ali sada i Jaskanca Josipa Glasnovića, te udruge Rekreacija i sport Jaska (RIS Jaska) čiji je predsjednik naš prvi „Jaskanski Ironman“ Matija Maček.

 Sportska infrastruktura i ugostiteljski objekt SRC Centrala
U programu rada za 2023. godinu uz daljnju podršku jaskanskih sportskih udruga, Zajednica je kao i do sada veliku pažnju usmjerila i na sportsko – rekreacijsku infrastrukturu. Uz kapitalna ulaganja koja će se realizirat preko proračuna Grada, Zajednica je u svom proračunu planirala sredstva i za manja ulaganja u sportske objekte čijom bi se realizacijom poboljšali uvjeti za korisnike tih objekata.
Jedna od važnijih rasprava jučerašnje Skupštine, svakako je bio projekt, odnosno ugostiteljski objekt SRC Centrala čija će realizacija krenuti već početkom 2023. godine. Za realizaciju navedenog projekta, Upravni odbor i predsjednik dobili su potporu Skupštine. Pokretanjem ovog projekta, Zajednica kreće u novi način funkcioniranja kojim će bit cilj osigurati dodatna sredstva za potrebe članica Zajednice. O daljnjim postupcima projekta, predsjednik Šlat najavio da će Skupštinu obavijestit na sljedećoj sjednici koja će se održati u veljači.

Podjela zahvalnica
Za kraja uz čestitke povodom Božića i Nove godine, predsjednik Šlat podijelio je zahvalnice  članicama koje su sudjelovale na radnoj akciji čišćenja livada na Japetiću u sklopu obilježavanja Svjetskog dana biološke raznolikosti, te Dana zaštite prirode. Također, ovu je priliku iskoristio i predsjednik HPD-a Jastrebarsko, Jadranko Šeper da kao začetnici i suorganizatori navedene akcije, u ime planinara i vlasnika doma na Japetiću zahvali svima na sudjelovanju navedene akcije.