Sonja Zubović promovira novi roman “Da, ali to nije sve”

Nagrađivana hrvatska književnica Sonja Zubović predstavit će u Jastrebarskom svoj novi roman “Da, ali to nije sve” u petak, 16. travnja u Centru za kulturu s početkom u 19 sati.

Upravo se u Jastrebarskom odvija radnja ovog romana, što će zasigurno biti dodatna motivacija da u ruke uzmete zanimljivo štivo. Roman je objavila Naklada Ljevak, a predstavit će ga, uz autoricu, urednica prof. dr. Dubravka Težak.
Sam roman namijenjen je mladima, a glavni su likovi srednjoškolci, kroz koje se osvjetljava ljudska dobrota i pozitivnost.
Radnja, naime, prati Mihaelu koja odrasta u rascjepu između majčine i očeve obitelji i treba prihvatiti nove partnere svojih roditelja i njihovu djecu, te Zvonka i Marija, koji žive u udomiteljskoj obitelji okruženi ljubavlju i toplinom od najranije dobi. Osim što roman tematizira obiteljsku ljubav, odnose u obitelji i pitanja pripadanja, nepripadanja i napuštanja, to je i roman o vrckavim tinejdžerskim simpatijama, o prijateljstvu, druženju, ljubomori zaljubljenih, privrženosti i povjerenju u život i ljubav.


Autorica naglašava i kako će se neki Jaskanci možda prepoznati u samoj radnji, što je svakako dodatni razlog da se upoznate s ovim romanom.

P.A.