Smotre folklora i zborova u Jastrebarskom

Nakon više od dvije godine ograničenog djelovanja , članice Zajednice kulturno umjetničkih udruga Grada Jastrebarskog ponovno će stati pred svijetla pozornice i pokazati ono u čemu su najbolje – pjesmi, plesu i muziciranju

ZKUUGJ kao organizator, te uz podršku Ministarstva kulture i medija, ZKUU Zagrebačke Županije i same Zagrebačke županije, te Grada Jastrebarsko, pripremila je dva vikenda ispunjena programom koji će ugoditi svačijem ukusu, i svim dobnim skupinama.
Naime, već ovoga vikenda 4.i 5. lipnja održat će se čak tri smotre.
U subotu , 4.lipnja održat će se Regionalna smotra zborova i malih vokalnih sastava u prostorijama Centra za kulturu Jastrebarsko s početkom u 18:00 sati. Nastupit će šest sastava, a sve će pod budnim okom –i uhom pratiti Mr.art Bojan Pogrmilović.
U nedjelju, 5.lipnja održat će se Regionalna smotra dječjeg folklora, s početkom u 10:00 sati u Domu kulture (kino dvorana ) u Jastrebarskom. Nastupiti će četiri dječje skupine, a koja će predstavljati Grad Jastrebarsko na Županijskoj smotri dječjeg folklora u Samoboru odlučit će Goran Knežević.
U poslijepodnevnim satima , točnije u 18:00 sati , na istom mjestu održat će se Regionalna smotra izvornog i koreografiranog folklora. U kategoriji izvornog folklora nastupit će četiri kulturno umjetnička društva, a u kategoriji koreografiranog folklora dva. Prosudbena komisija u sastavu Tomislav Habulin mg.mus, Dr.sc.Iva Niemčić i Katarina Bušić , odlućit će koje društvo će se predstaviti na Županijskoj smotri izvornog folklora u Sv. Ivanu Zelini, odnosno Županijskoj smotri koreografiranog folklora u Buševcu.
Izuzetno smo ponosi da će na smotrama sudjelovati i društva iz Općine Pisarovina.
Ljubitelji puhačkih orkestara i puhačke glazbe doći će na svoje 11.lipnja, kada će Grad Jastrebarsko biti domaćin 35.susreta puhačkih orkestara Zagrebačke županije. Susret započinje zajedničkim muziciranjem svih orkestara u perivoju parka Erdődy, s početkom u 13:30 sati. Natjecateljski dio održat će se u Glazbenoj školi u Jastrebarskom , s početkom u 14:00 sati. Sudjelovat će 9 puhačkih orkestara iz Vrbovca, Zaprešića, Samobora i naravno Jastrebarskog. Selektor na ovoj smotri bit će prof. Šime Vulelija.
Ulaz na sve smotre je BESPLATAN!
S veseljem Vas očekujemo!
M.Ž.