Školom plivanja završila Ljetna igraonica

Na samom završetku ovogodišnjeg projekta “Ljetna igraonica”, kojeg Društvo naša djeca Jastrebarsko u suradnji s Gradom uspješno provodi već 19 godina, polaznike Škole plivanja tradicionalno su posjetili predstavnici organizatora, a u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, najmlađe Jaskanke i Jaskance pozdravila je njegova zamjenica, Nikolina Ribarić.

Ljetna igraonica u Jastrebarskom se provodi već gotovo dva desetljeća i kao takva zasigurno glasi kao jedan od najboljih brandova ovoga grada. Projekt je i ove godine svojim zanimljivim programom okupio i privukao značajan broj djece, njih oko četiristo i pedeset, a mališani su imali prilike birati između čak 26 ponuđenih aktivnosti sportskog, znanstvenog ili umjetničkog sadržaja. Kroz pet tjedana održavanja ovog projekta, djeca su pohađala: škole badmintona, duatlona, rukometa, mažoret plesa, brdskog biciklizma, gimnastike, košarke, orijentacijskog trčanja, stolnog tenisa, karatea, rolanja, tenisa i plivanje te likovne, lutkarske, plesne, filmske, dramske, informatičke, kreativne radionice, radionice crtanog filma i plesa na svili, kao i turnir u nogometu i programe “Mali znanstvenici” i “A La Maniere De Picasso”.-U19 godina provođenja „Ljetne igraonice“ i 18 godina provođenja „Škole plivanja“ u sklopu spomenutog projekta blagodat je malim Jaskankama i Jaskancima koji sudjelovanjem u željenim aktivnostima stječu nova iskustva, znanja i vještine. Iznimno sam zadovoljna što je ovaj projekt ogledni primjer ostalim udrugama i jedinicama lokalne samouprave te što nam se obraćaju susjedne općine sa željom za suradnju i realizacijom projekta na njihovom području, poručila je zamjenica gradonačelnika, ujedno i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.


U realizaciju Ljetne igraonice uključile su se, kao i uvijek do sada, jaskanske osnovna, srednja i glazbena škola te Centar za kulturu, ali i brojni sportski klubovi i udruge s područja grada Jastrebarskog, a s djecom je predano radilo više od 60 voditelja, profesora, trenera, i stručnih suradnika.


Projekt vrijedan oko 200 tisuća kuna Grad Jastrebarsko iz svog proračuna godišnje sufinancira sa 75 tisuća kuna.
-Našoj djeci iz godine u godinu omogućujemo kvalitetne i zabavne sadržaje za vrijeme ljetnih praznika, a to ćemo činiti i dalje! Hvala svim profesorima, trenerima i stručnim suradnicima koji su marljivo radili i pazili na našu djecu!, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.
GJ