Sjajne Svetojanske mažoretkinje

Na  22. Europskom prvenstvu mažoretkinja održanom u Zadru Svetojanske mažoretkinje osvojile su dva naslova viceprvakinja i jedno treće mjesto

Na natjecanju je nastupilo ukupno 133 neformacija te 74 formacija, odnosno više od 2000 mažoretkinja iz raznih zemalja Europe. U ovako jakoj konkurenciji Svetojanske mažoretkinje su postigle odlične rezultate i u Jasku se vratile s medaljama u svim kategorijama u kojima su se natjecale.

Seniorke su osvojile 2. mjesto i obranile titulu viceprvakinje Europe u najtežoj kategoriji seniorke štap. Viceprvakinje Europe su postale i juniorke, a kadetski sastav se plasirao na odlično 3. mjesto i u Jasku donio broncu. Djevojke su i u kategoriji juniorke duo kojeg čine Josipa Gregorić i Dea Miklavec opravdale odličan rezultat s Državnog prvenstva te u Jasku donijele zlato.

-Posebno zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji, Gradu Jastrebarskom, Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Sportskoj zajednici grada Jastrebarsko kao i brojnim sponzorima i tvrtkama s područja grada koji su nam omogućili odlazak na ovo prvenstvo. Hvala svima koji su nas bodrili u Zadru i navijačima koji su nas pratili iz Jaske, poručile su mažoretkinje.

I.K.