Sjajna pobjeda jaskanskih stolnotenisačica

Ženska ekipa STK Jaska u Varaždinu je kreirala iznenađenje kola i dosadašnjeg dijela prvenstva HEP Superlige za žene

Pravu senzaciju koja je vrlo burno odjeknula u hrvatskim stolnoteniskim krugovima kreirala je ženska seniorska ekipa STK Jaska pobijedivši na gostujućem terenu u Varaždinu, u susretu 4. kola HEP Superlige aktualne viceprvakinje Hrvatske STK Varaždin rezultatom 3:1.
Ekipa STK Jaska nakon dva i pol sata izjednačenog ali i kvalitetom bogatog susreta, sjajnom je igrom došla do najznačajnije pobjede u svoj povijesti i na taj način dala do znanja da ima potencijalno dostatnu kvalitetu za uspješno nastupanje u najvišem rangu hrvatskog stolnog tenisa. Ova pobjeda nad apsolutno favoriziranim Varaždinkama imat će veliko značenje u daljnjem nastojanju jaskanske ekipe da i nadalje zadrži status sudionika Superlige.
Osokoljena velikom pobjedom u Varaždinu ekipa je doputovala u Zagreb na drugi susret dana u kojem ih je ugostila četvrtoplasirana ekipa prošlogodišnjeg izdanja Superlige STK TIS i ubrzo pokazala da rezultat iz Varaždina nije bio slučajnost. Nakon odigranog prvog kruga jaskanska ekipa imala je vodstvo od 2:1 i otvorila se velika prilika za novo iznenađenje. No, domaća ekipa pronašla je snage da se izvuče iz podređenog položaja i na kraju je upisala pobjedu rezultatom 3:2. Nakon odigrana 4. kola STK Jaska nalazi se na odličnom šestom mjestu ljestvice. U narednom kolu STK Jaska će ugostiti višestruke prvakinje Hrvatske, ekipu STK dr. Časl iz Zagreba, a potom i ekipu STK Mladost također iz Zagreba.

STK Jaska