Sjajna jaskanska gimnastičarka


Ana Magdalena Fabijanić osvojila je 4. mjesto na gredi na Prvenstvu Hrvatske u gimnastici održanom u Osijeku.

U osječkoj dvorani Gradski vrt 29.-31. listopada održano je 30. ekipno, višebojno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u apsolutnom, slobodnom i obaveznom programu. Ovogodišnje natjecanje je unatoč pandemijskim uvjetima okupilo gotovo 500 gimnastičarki i gimnastičara iz cijele Hrvatske. S ponosom ističemo da je i grad Jastrebarsko na ovom natjecanju imao svoju predstavnicu. Mlada gimnastičarka Ana Magdalena Fabijanić iz Domagovića, nastupila je u najjačoj državnoj konkurenciji, takozvanom apsolutnom programu, te je ondje osvojila 4. mjesto na gredi, 6. mjesto u višeboju i 7. mjesto na parteru i preskoku. Treba istaknuti da se na najtežoj ženskoj gimnastičkoj spravi – gredi, plasirala odmah iza olimpijke Ane Đerek, te državnih reprezentativki Christine Zwicker i Petre Furač.

Ana Magdalena je od 2020. kategorizirani sportaš IV. kategorije prema odluci Hrvatskog olimpijskog odbora, a ovim sjajnim nastupom samo je potvrdila svoju vrijednost. Gimnastiku je počela trenirati s 4 godine u Gimnastičkom klubu Sokol Karlovac te je nastupajući u obaveznom, slobodnom i apsolutnom gimnastičkom programu dosada osvojila 48 zlatnih, 22 srebrne i 9 brončanih medalja na prvenstvima, kupovima, turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Treba dodati da je ova sjajna maturantica ujedno i vrsna violinistica te višestruka osvajačica nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima učenika i studenata glazbe.
I.K.