Sjajan nastup jaskanskih vatrogasaca na Vatrogasnoj trkačkoj ligi

U nedjelju, 21. travnja u Međimurju je održana prva od 11 utrka Vatrogasne trkačke lige na kojoj su trkači Vatrogasne zajednice Jastrebarsko osvojili čak četiri medalje

U organizaciji Vatrogasne sportske udruge Žiškovec održana je 5. Čakovečka utrka vatrogasaca u sklopu 7. polumaratona Zrinski, a članovi VZG Jastrebarskog ostvarili su izvrsne rezultate u svojim kategorijama. Na ovoj utrci iz naše Vatrogasne zajednice sudjelovalo je 5 trkača, među kojima i jedna žena. U kategoriji MS(seniori) 3. mjesto osvojio je Josip Kišan član DVD-a Gornji Desinec, Antonio Vukić, član DVD-a Vranov Dol u kategoriji M30 osvojio 2. mjesto, Danijel Brezar član DVD-a Petrovina osvojio 3. mjesto u kategoriji M40, a Igor Priselac član DVD-a Zdihovo osvojio 1. mjesto u kategoriji M45. Jedina predstavnica žena iz VZG Jastrebarsko, Irena Novosel, članica DVD-a Črnilovac osvojila je 8. mjesto u kategoriji Ž40. Preostali članovi ove ekipe su i Davor Jurčić iz DVD-a Petrovina, Josip Domjančić i Andrej Krlin iz DVD-a Čeglji, te Dragutin i Nikola Mulig iz DVD-a Plešivica. Naravno, pozivaju se i ostali vatrogasci sa područja VZG Jastrebarskog da se priključe ovoj ekipi i da se, uz ona osnovna vatrogasna natjecanja djece, mladeži i seniora, pokrene jedna nova aktivnost u vatrogastvu, a to je trčanje. Treba reći da je ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je postrojba VSU Žiskovec, druga je  DVD Varaždinbreg a treća VZG Jastrebarsko.


Ova liga osnovana je kako bi se promovirao zdrav život te fizička sprema za brojne izazove koje vatrogasce očekuje pri obavljanju svakodnevnih zahtjevnih intervencija. Pravo sudjelovanja na ovakvim utrkama imaju svi aktivni vatrogasci, dobrovoljni i profesionalni, članovi stručnih službi vatrogasnih postrojbi te umirovljeni vatrogasci.

I.N.