Sjajan nastup Domagoja Pozderca na Memorijalu Mirka Miočića

Na sedmom izdanju otvorenog kviz prvenstva “Memorijal Mirka Miočića u Zadru, Domagoj Pozderac osvojio je  dvije medalje

Najveće kviz natjecanje u jugoistočnoj Europi, sedmi po redu Memorijal Mirka Miočića, održan je u Zadru u spomen na legendarnog hrvatskog kvizaša. Naš sugrađanin Domagoj Pozderac osvojio je srebrnu medalju na individualnom kviz natjecanju u žestokoj konkurenciji od čak 159 najboljih kvizaša Hrvatske! Bolji od njega bio je samo Dean Kotiga, poznati kvizaš i jedan od lovaca HRT-ova kviza „Potjera“.
Još jedan aktivni sudionik jaskanske kviz scene, Dalibor Benković, individualno je osvojio odlično 17. mjesto, podijelivši ga s lovcem iz “Potjere” Krešimirom Sučevićem Međeralom.
Naši kvizaši bili su uspješni i u natjecanju parova. U ovoj kategoriji, Domagoj Pozderac je zajedno s Nevenom Trgovcem osvojio brončanu medalju!


U ekipnoj disciplini, ekipa „Strvinari“ sastavljena od Marijana Pavlečića i Domagoja Pozderca (Jaska), Dalibora Benkovića (Ozalj) te Dražena Cukine (Karlovac), osvojila je izvrsno 4. mjesto u konkurenciji od 69 ekipa. Uz njih, sudjelovala je i jaskanska ekipa “Matoristi”.
U dva dana natjecanja kvizaši su se okušali i u specijalističkim kvizovima: „Likovni“ čiji je autor naš Domagoj Pozderac, „Gastro“, „Domaćica“ te „Knockout kviz“. Zanimljivo je da su specijalistički kvizovi donijeli i neka velika iznenađenja. Tako je jedan od najuspješnijih natjecatelja u individualnoj kategoriji ispao odmah u prvom krugu, dok je Karlovčanin Dražen Cukina također u prvom krugu izbacio Mladena Vukorepu, osvajača bronce u ekipnom natjecanju.
Na https://kvizd.hr/memorijal-mirka-miocica/vijesti, objavljeni su rezultati svih kategorija. Uvid u konkurenciju sačinjenu od najzvučnijih imena hrvatske kviz scene čine plasmane i osvojene medalje naših kvizaša još sjajnijim.

Dalibor Benković