Sjajan koncert kvarteta saksofona  ”JOVIAL”

U četvrtak, 16. svibnja u velikoj dvorani Centra za kulturu u Jastrebarskom održan je sjajan cjelovečernji koncert novoosnovanog kvarteta saksofona “Jovial”

Ovaj kvartet, malo na prvu čudnog imena koje govori da su mladi, veseli i vedri, čine Jaskanac Patrik Prežgaj, sopran saksofon, Luka Norac, alt, Jakov Varezić, tenor i Filip Dujmović bariton saksofon. Sva četvorica su netom diplomirani saksofonisti koji trenutno djeluju kao pedagozi u školama u Zagrebu, Karlovcu i Jastrebarskom, a usavršavali su se kod najprestižnijih saksofonista na seminarima u Hrvatskoj i Europi, te kao solisti ostvarili su mnogobrojne nagrade na natjecanjima. Solistički su nastupali uz pratnju Zagrebačke Filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, orkestra HNK Split, Karlovačkog komornog orkestra i Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH.


Na ovom, za njih premijernom cjelovečernjem recitalu izveli su zanimljiv koncertni program, virtuozno ga odsvirali što je oduševilo jaskansku publiku koja ih je nagradila velikim pljeskom.


Zamijetili smo opuštenost i sigurnost u nastupu, jednom riječju odličnu tehničku potkovanost na kojoj ovi mladi glazbenici mogu temeljiti svoju glazbenu budućnost. Očito je Hrvatska dobila uz Zagrebački kvartet saksofona i Papandopulo kvartet, još jedan sjajan komorni ansambl kojemu doista želimo puno uspjeha.

Ivica Krčelić