Siščani posjetili Jasku

Našeg sugrađanina Josipa Lackovića, koji je prije godinu dana preletio ispod kupskog mosta u Sisku, ovih su dana posjetili predsjednik aero kluba Sisak Emir Fetibegović i direktor Turističke zajednice grada Siska Zvonimir Rajković

U Sisku su naime odlučili tiskati reprint knjige “Zrakoplovom ispod sisačkog mosta” poznatog sisačkog novinara i publiciste Vladimira Pajtlara, u kojoj bi se u novom izdanju našao i Jaskanac Josip Lacković, koji je prošle godine preletio ispod mosta i tako ušao u povijest kao četvrti pilot kojem je to uspjelo.

Tridesetih godina prošloga stoljeća to su učinila dvojica vojnih pilota, Zlatko Šintić i Milan Korica, koji su daleko od očiju vlasti preletjeli ispod tada novoizgrađenog mosta na kupi u Sisku, a prvi je, ali ispod starog drvenog mosta preletio1932. Ivica Jakovlić. Zanimljivo je da je Jakovlić rođen u Jastrebarskom, što je Josipu Lackoviću bila dodatna motivacija da učini to isto. Josip je svoje goste iz Siska proveo novim prostorom tvrtke Gromel, a potom su posjetili i jaskanski Turistički ured gdje su se zadržali u ugodnom razgovoru s direktoricom ureda Petrom Masnec, koja ih je upoznala s turističkom ponudom našega grada. Dogovorena je i buduća turistička suradnja Jaske i Siska, a Zvonimir Rajković ovom je prilikom izrazio oduševljenje lokacijom i prostorom info centra jaskanske Turističke zajednice, ali i promo materijalima kojima se reklamira turistička ponuda našega grada.
Kao veliki zaljubljenik u Plešivicu, Josip Lacković, proveo je svoje goste plešivičkim vinogradima, a u restoranu  obitelji Ivančić kušali su i plešivički pjenušac.

I.K.