Šampionski nastup Kristijana Rubinića pobjednika jaskanskog polumaratona

Nakon jednogodišnje pauze u Jastrebarskom je protekle nedjelje održan tradicionalni polumaratom “Memorijal Predraga Bošnjaka” na kojem je drugi puta za redom pobijedio domaći trkač, Kristijan Rubinić, sa sjajnim vremenom od 1 sat 13 minuta i 9 sekunda.


Preko 200 trkača došlo je ove godine na utrku polumaratona i četvrtog memorijala Predraga Bošnjaka u Jastrebarsko, koju već preko dvadeset godina organizira domaći atletski klub Jastreb 99. Manji broj trkača nego inače posljedica je pandemije koronavirusa koja već više od godinu dana hara cijelim svijetom.


I ove godine na utrci su dominirale mlade snage hrvatskih maratonaca predvođene sjajnim Jastrebom Kristijanom Rubinićem, koji je vodio cijelu utrku i ostvario šampionsko vrijeme od 1.13,09, što je samo četiri minute slabije od rekorda staze legendarnog Drage Paripovića. Sedam minuta kasnije na cilj je stigao Sljemenaš Tomislav Lepan, a šest minuta iza njega kao treći u cilj je utrčao njegov klupski kolega Dinko Tica.

Sjajno je trčao još jedan Jastreb, Josip Španić, koji je kao četvrti u cilj utrčao samo minutu iza Tice.Kod žena je pobijedila neponovljiva Veronika Jurišiš, druga je bila također Sljemenašica Silvia Šimunović, a treća Martina Horvat, članica Akademije trčanja Slavko Petrović. Od članica jaskanskog kluba najbolje se plasirala Zorica Jadan.Izuzetno zanimljiva bile je i utrka na 5 kilometara na kojoj je također sudjelovao veliki broj atletičara. Sve u svemu jedna odlična atletska manifestacija održana u našem gradu.


Idejni začetnik i dugogodišnji predsjednik jaskanskog atletskog kluba, pokojni Predrag Bošnjak, bio je doista pravi vizionar kada je 1999. organizirao prvi jaskanski polumaraton. Dolazak velikog broja atletičara na jaskanski polumaraton uvijek ga je najviše radovao.
Ivica Krčelić