Samoborci uvjerljivi pobjednici

U organizaciji Šahovskog kluba “Jaska” i Šahovskog saveza Zagrebačke županije u subotu je odigrano 13. ekipno brzopotezno prvenstvo Zagrebačke županije

Prvenstvo je odigrano u lijepom i ugodnom prostoru bistroa Mozart u Novakima.

Natjecanje na kojem je sudjelovalo 8 županijskih šahovskih klubova sa četrdesetak igrača, nakon pozdravnih riječi predsjednika jaskanskih šahista Zlatka Lončarića, voditelja natjecanja Mladena Lončarića i dopredsjednika Županijskog saveza Dejana Ilijaša, otvorio je predsjednik Sportske zajednice Grada Jastrebarskog Domagoj Šlat, čestitavši pri tom još jednom šahistima Jaske na dobivenoj Nagradi Grada Jastrebarskog.
Ekipe su nastupale s četiri igrača, a tempo igre bio je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez.
Uvjerljivi pobjednik ovogodišnjeg prvenstva je ekipa Samobora, koja je pobijedila sve protivnike i osvojila 14 meč- bodova, drugi je PIK Vrbovec s 10, a treći Zaprešić s 9 bodova.

Jaska je na ovom jakom brzopoteznom turniru nastupila s pomlađenim sastavom i završila je u donjem dijelu tablice.

 

Turnir koji se odigrao bez i jednog prigovora, odlično je sudio Zlatko Lončarić, županijski sudac.

Nakon završetka natjecanja dosadašnji predsjednik Udruženja obrtnika, Stipe Bučar, dodijelio je igračima Samobora pobjednički pehar, a trima prvoplasiranim ekipama poklon-pakete.
Prvenstvo je kao i uvijek završilo druženjem svih sudionika na lijepom domjenku za koji se pobrinulo gostoljubivo osoblje bistroa Mozart.
Šahisti Jaske zaslužili su pohvale za još jedno dobro organizirano i provedeno natjecanje.

M.L.