Roditeljima predstavljen projekt “Sa mnom si siguran”

U Jastrebarskom je započela provedba programa “Sa mnom si siguran” s kojim će se prvi upoznati roditelji

Na roditeljskim sastancima koji su u tijeku u Dječjem vrtiću Radost, policajac upoznaje roditelje s projektom. Ključna poruka koja se prenosi roditeljima je kako su djeca najranjivija skupina u prometu, a njihova sigurnost naša je odgovornost.
Riječ je o preventivnom programu koji je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a dobiveno je i pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje. Provodit će se u dječjem vrtiću Radost, u 11 odgojnih skupina, a bit će uključeno 261 dijete.


-Osmislili smo ovaj projekt kako bismo djecu i njihove roditelje podsjetili koliko su naši najmlađi uistinu osjetljivi u prometu. Projekt je osmišljen za djecu vrtićke dobi, a na njega se nadovezuju i ostali programi koje MUP provodi u školama pa smatramo da im na ovaj način pružamo kvalitetnu edukaciju, istaknula je predsjednica Vijeća za prevenciju Grada Jastrebarskog Nikolina Ribarić i zahvalila Policijskoj upravi Zagrebačkoj i Policijskoj postaji Jastrebarsko, Autoklubu Jastrebarsko i Dječjem vrtiću Radost na čelu s ravnateljicom Jadrankom Stojković i cijelom kolektivu što su uistinu otvorena srca prihvatili ovu ideju i krenuli u provedbu.


Važnu ulogu u projektu imaju policajci – zaštitnici, ali i prijatelji djece koji će u vrtić donijeti svog pomoćnika, plišanog medvjedića kako bi djeca stekla osjećaj povjerenja i sigurnosti. Kroz dva susreta djeca će se upoznati s ulogom policajca u zajednici i pravilima sigurnosti u prometu, a u tome će pomoći i medo koji će ostati čuvati svaku skupinu koja sudjeluje u programu. Kroz projekt će se potom provući još jedna važna tema, a to je pravilno korištenje auto sjedalice, stoga će se u suradnji s Udrugom Roda za građane održati edukacija, a nakon toga policijski će službenici kontrolirati vozače te nagrađivati savjesne.


Projekt zajednički provode Vijeće za prevenciju Grada Jastrebarskog, Dječji vrtić Radost, Policijska uprava Zagrebačka i Policijska postaja Jastrebarsko, Autoklub Jastrebarsko i partneri.

P.A.