Restoran Korak nova je zvijezda Michelinova neba

Chef Bernard Korak iz Restorana obitelji Korak donio je svojoj Plešivici prvu Michelinovu zvjezdicu

Otkrio je to danas Michelinov vodič za ovu godinu u kojem je upravo Restoranu Korak dodijeljena jedanaesta hrvatska zvjezdica, za Jastrebarsko i Plešivicu svakako najsjajnija.
Važno je napomenuti kako je obitelj Korak zaslužila i zelenu zvjezdicu, namijenjenu restoranima koji njeguju održivu i ekološki usmjerenu gastronomiju.

Bernard Korak, gastronomski vizionar, tako je potvrdio uspjeh svoje vizije kulinarstva u kojoj spaja mrežu uzgajivača, lovaca, sakupljača bilja i gljiva, sve kako bi lokalna zajednica ojačala i vratila se zdravom uzgoju namirnica kakve možemo naći na njegovim tanjurima.
Gastronomska tradicija na Plešivici se prenosi s koljena na koljeno, a njegujući i poštujući autohtone recepte i namirnice, Bernard Korak svojim je kreacijama podiže na iznenađujuću razinu.

Restoran se nalazi u sklopu obiteljske vinarije i apsolutni je iskorak u razvoju gastro scene na Plešivici, a uz veliko iskustvo chefa Bernarda, njihova jela sljubljena s vinima nude uzbudljivu priču o suživotu prirode, lokalnih namirnica i obitelji.

P.A.