Razvoj i napredak na temeljima prošlosti

Hrvatski šumarski institut organizator je prve međunarodne znanstvene konferencije za mlade istraživače Jugoistočne Europe

Konferencija naziva „Šumarska znanost: razvoj i napredak na temeljima prošlosti“ održana je u Jastrebarskom, a u spomen na tragično preminule znanstvenike koji su za sobom ostavili neizbrisiv trag u šumarskoj znanstvenoj zajednici, dr.sc. Nikolu Komlenovića, dr.sc. Branimira Mayera, dr.sc. Petra Rastovskog, prof.dr.sc. Antu Krstinića, mr.sc. Zlatka Perića i mr.sc. Gorana Bušića.

U ime Grada Jastrebarskog prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić, naglasivši kako je ostaviti mladima svoje znanje, iskustvo i ideje, najveći doprinos koji kao ljudi i kao stručnjaci možemo dati.
Stoga je iznimno važan trud koji Hrvatski šumarski institut ulaže u očuvanje uspomene na rad preminulih znanstvenika“, istaknula je i na tome čestitala ravnateljici doc. dr. sc. Sanji Perić i njezinim suradnicima. Dodala je kako je Grad Jastrebarsko upravo u suradnji sa stručnjacima Instituta zaslužio priznanje za očuvanje biljnih vrsta i uređenje našeg perivoja, a nezaboravna je i suradnja nakon olujnog nevremena Teodor, kada je zajedničkim snagama sačuvan genetski materijal centralnog stabla bukve.

Uz Hrvatski šumarski institut, organizator ove konferencije je i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu, stoga je poseban naglasak na ulozi mladih znanstvenika u razvoju i napretku šumarske znanosti u našoj regiji.
Konferencija je održana uz potporu međunarodnih organizacija IUFRO (International Union of Forest Research Organizations) i EFI (European Forest Institute).

P.A.