Razigrani dječji svijet

U srijedu, 29. svibnja u Glazbenoj školi Jastrebarsko otvorena je izložba dječjih likovnih radova polaznika likovne radionice udruge K.A.O.S. koja je privukla veliki broj posjetitelja

Likovna radionica kreativno edukativne udruge K.A.O.S. djeluje već punih četrnaest godina i okuplja djecu od šest do dvanaest godina koja pokazuju poseban interes za likovno izražavanje.

Na kraju školske godine predstave se javnosti izložbom svojih radova i svaki puta oduševe svojom kreativnošću. Za neke od radova moglo bi se reći da su prava mala umjetnička remek djela.


-Na likovnim radionicama djeca na zanimljiv način, kroz promatranje i doživljavanje umjetničkih djela i svijeta koji ih okružuje, usvajaju likovni jezik i prenose svoje doživljaje u vlastite likovne uratke. Izloženi radovi prikazuju razigrani dječji svijet ideja pa i njihovi crteži, slike i skulpture odišu originalnošću i neposrednim dječjim izrazom, rekla je prilikom otvorenja njihova mentorica profesorica Ivana Strmečki Vučina.

Izložbu je otvorila predsjednica Društva Naša djeca Jastrebarsko i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić, koja je pohvalila male umjetnike i naglasila kako naš grad zahvaljujući baš ovakvim kreativnim radionicama danas ima nekoliko studenata Akademije likovne umjetnosti i već afirmiranih mladih umjetnika.

Učenici glazbene škole i polaznici Plesnog studija “Instinct” i ovoga puta “počastili” su posjetitelje i male umjetnike kratkim plesnim i glazbenim programom.

I.K.