Radovi u Toplicama pri kraju, nastavak na širem svetojanskom području

Radovi u Toplicama bliže se kraju, a uključili su sanaciju oborinske odvodnje i dijela kolnika. Dionica će biti asfaltirana u sklopu radova na sanaciji prometnice kroz naselje.

Potvrdio je to mještanima prilikom obilaska gradonačelnik Zvonimir Novosel kojem su se pridružili predsjednik mjesnog odbora Josip Hačko, gradski vijećnik Milan Frkonja, mještani te njegova zamjenica Nikolina Ribarić i predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić.


Josip Hačko zahvalio je Gradu na sluhu za probleme mještana jer je riječ o prometnoj dionici koja vodi do starog bazena, proširenjem prometnice postići će se veća sigurnost.

Milan Frkonja dodao je kako je puno potreba mještana Svete Jane, no drago mu je što su se problemi počeli rješavati. Uslijedit će i sanacija prometnica u obližnjim naseljima, Prodin Dolu, Dragi Svetojanskoj, Gorici Svetojanskoj, Bukovcu Svetojanskom, Belčićima i Miladinima, a radi se i u Ivančićima.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuo je kako je riječ o puno većem projektu, naime velik broj prometnica i dionica prometnica u gradu i gradskim naseljima bit će saniran iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije. Radovi će započeti uskoro, a riječ je o prometnicama kojima upravlja Grad Jastrebarsko (za razliku od županijskih i državnih), a  koje su bile prihvatljive za financiranje iz objavljenog javnog poziva. Za dio tih radova proveden je postupak javne nabave i ugovoreni izvođači, dok se neke još ugovaraju, a sve je prikazano na karti objavljenoj na gradskoj Internet stranici.


Ovim će projektom, vrijednim više od 9 milijuna Eura biti sanirano više od 50 kilometara lokalnih prometnica, što je i povijesno najveće ulaganje u komunalnu infrastrukturu u samo jednoj godini. Moram zahvaliti svim građanima na strpljenju, Grad upravlja velikim brojem prometnica i sve te potrebe treba realizirati, a sad nam se ukazala prilika da puno toga riješimo u vrlo kratkom roku. Ponovno moram zamoliti građane za strpljenje, no ovaj put zbog brojnih radova koji će se odvijati paralelno i zbog toga prouzročiti privremene poteškoće u prometu. No, vjerujem kako ćemo na kraju svi biti zadovoljni“, istaknuo je gradonačelnik.

P.A.