Radost baletnih koraka

Balerine Baletnog studija Jastrebarsko odigrale su 10. i 11. prosinca svoju treću predstavu “Radost baletnih koraka” pred potpuno ispunjenim gledalištem

????????????????????????????????????

Nakon uspješne „Baletne lepeze“,“ Puta oko svijeta u 60 minuta“, balerine baletnog studija otplesale su predstavu „Radost baletnih koraka“ i  osvojile  radošću, emocijama i energijom cijelo gledalište, koje ih je nagradilo velikim aplauzom.

U raznolikim koreografijama umjetničke voditeljice, pedagoginje i koreografkinje Svetlane Lukić, izmjenjivalo se oko sedamdesetak članica studija u prekrasnim kostimima.

 

Posebno su se istakle balerine u koreografijama Vještice, Segedilja, Maminka, Cabaret-Cabaret. Kroz plesna intermezza vodila ih je balerina prve generacije odlična Marta Brkljačić u ulozi ravnateljice plesnog internata. Ujedno je predstavila i svoju živahnu i razigranu koreografiju charlstona “Putinn On The Ritz” s najstarijim balerinama.

U predstavi se ponovno istaknula ekspresivnošću i tehnikom  talentirana balerina  baletnog studija Antonia Juraj, sa varijacijom iz baleta Don Kihot – Kitri.

Na kraju predstave upriličen je oproštaj naših vrijednih i talentiranih dugogodišnjih balerina Leonarde Šubar i Mirte Mesić. Oproštaj, ali ne i zauvijek,nadajući se ponovnoj suradnji  u nekoj novoj predstavi.

BSJ