RADNIČKOJ/VLADKA MAČEKA JASKANSKI TURNIR ULICA

Na kultnoj jaskanskoj Centrali, u prelijepom ambijentu, pred 500-injak gledatelja i uz sjajnu organizaciju veterana NK Jaska Vinogradar, u petak i subotu, 1. i 2. srpnja odigran je 18. ukupno, a 12. jaskanski malonogometni Turnir ulica novijeg doba

U konkurenciji 13 sastava, najuspješnija je bila momčad Radničke ceste/ulice Vladka Mačeka koja je u finalnom dvoboju bila uspješnija od Cvjetnog naselja rezultatom 3:0 (Lehpamer 2, Pintur 1). Ekipi iz Radničke ovo je rekordna, četvrta titula na Turniru ulica, čime su prestigli Rečku cestu (danas ulica bana Jelačića) koja je osvojila tri naslova još tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća, u samim začecima ovog turnira.

U borbi za 3. mjesto Smičiklasova/ulica Franje Tuđmana slavila je 3:2 protiv ulice Augusta Šenoe i tako osvojila brončano odličje. Po završetku turnira dodijeljene su momčadske i individualne nagrade.

Nagrađene su tri prvoplasirane momčadi, te najbolji igrač turnira Petar Bubanović, najbolji vratar Ivan Jagatić i prvi strijelac Bruno Vađina. Ukupno su na ovogodišnjem Turniru ulica odigrane 23 utakmice, a sve ih je uspješno odsudio iskusni jaskanski sudac Tomica Solenički, kojem se u samoj završnici priključio kolega Kelečić.

Svakako treba još jednom pohvaliti, sada već poslovično odličnu organizaciju veterana Jaske Vinogradara koji su se pobrinuli da od prve do posljednje sekunde ovogodišnjeg turnira sve bude na zavidnoj razini. Vjerujemo da će tako biti i ubuduće te da će se ova krasna tradicija i pravi festival jaskanskog malog nogometa i dalje nastaviti, na radost velikog mnoštva jaskanskih zaljubljenika u nogomet, ali ne samo u nogomet, nego i u dobru zabavu, opuštanje i druženje. Na koncu, spomenut ćemo sve prijavljene igrače četiri najuspješnije momčadi jaskanskog Turnira ulica 2022. Svakako su to zaslužili.

RADNIČKA/VLADKA MAČEKA: Jagatić, P. Bubanović, Lehpamer, Bohaček, Koluder, Povrženić, L. Bubanović, Lovrinović, L. Kišić, Kuzmanović, Pintur, Zoretić, Jalšovec. Voditelj: Mislav Bradvić.

CVJETNO NASELJE: F. Vlašić, M. Magđinski, L. Magđinski, Slavić, D. Novosel, R. Novosel, Pleše, J. Grgas, A. Vlašić, Vađina, Matošević.

SMIČIKLASOVA/FRANJE TUĐMANA: T. Grgas, Všetečka, Hodak, Cuković, Pukšar, Krga, Celinšćak, Gvozdanović, Banković.

ULICA AUGUSTA ŠENOE: Jurkovac, K. Čunko, M. Čunko, Golubić, I. Priselac, Vidas, Tv. Nad, Šelebaj, Krlin, L. Dikšić, E. Gornik.

Tomislav Tadić