PUT OKO SVIJETA U 60 MINUTA


U subotu, 18. prosinca 2021. u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će prikazana prvi puta pred publikom projekcija baletne predstave “Put oko svijeta u 60 minuta” u izvedbi Baletnog studija Jastrebarsko i u koreografiji i režiji Svetlane Lukić, poznate baletne pedagoginje i koreografkinje.

Predstava je nastala prema motivima iz romana “Put oko svijeta u 80 dana ” Julesa Vernea, a projekcija predstave će biti prikazana u sklopu Gala večeri plesa 2021.
O predstavi:
Ova predstava sasvim je novi pothvat za Baletni studio jer, osim plesnih brojeva koji ovu predstavu čine baletnom, obuhvaća režirana glumačko-plesna intermezza i dramski govor (u off-u).
Glas pripovjedaču posudio je Goran Grgić, a tekst je napisala i redateljici/koreografkinji asistirala Marta Brkljačić. Za kostime i scenografiju pobrinula se Svetlana Lukić, za video projekcije zaslužan je Marko Šimić, ton majstor je Želimir Jedinak, majstor rasvjete je Mladen Šolić, fotografirao je Saša Novković, a predstavu je snimio i montirao Davor Rogić.

Najava predstave:
Draga djeco, volite li putovati? Kada biste mogli putovati kamo god vam srce želi, kamo biste se uputili? A zamislite ovo: što kada biste s istog mjesta mogli obići svijet i to u samo 60 minuta? Nema problema!
Pitate se kako? Lako! Ako se ne može u svijet, može se svijet dovesti k sebi. Pridružite se vrlo točnom svjetskom putniku Franji Magliću i njegovom vjernom prijatelju Štefu Posvudiću na nezaboravnom plesnom putovanju oko svijeta. Ukrcajte se na vlak za Italiju, zaplešite u ritmu Afrike, otkrijte mistični Egipat i bajkovitu Indiju, popijte čaj u Kini, prošećite kroz drvorede trešanja u Japanu, upoznajte prostranstva Sjeverne Amerike i još mnogo toga!

Baletni studio Jastrebarsko

Cijena ulaznice: 20 kn
Rezervacije ulaznica: treps@cekate.hr
Prodaja ulaznica: sat vremena prije projekcije
S.L.