Prvi u Hrvatskoj jaskanski će učenici učiti po Priručniku za mlade poduzetnike

Grad Jastrebarsko prvi je grad u Hrvatskoj koji je otkupio Priručnik za mlade poduzetnike po kojem će o poduzetništvu prvi učiti učenici šestih razreda OŠ „Ljubo Babić“, a svojim je temama prilagođen i za sedmi i osmi razred

Priručnici su im podijeljeni u povodu Dana grada, a „ovo je još jedan u nizu projekata kojima Grad Jastrebarsko nastoji pružiti djeci dodatnu motivaciju i priliku za stjecanje novih znanja“, istaknula je pročelnica Nadica Žužak.

Ovaj priručnik svojim neposrednim pristupom, temeljenim na stvarnim, životnim okolnostima, učiteljima i učenicima daje priliku da upoznaju osnovne principe poduzetničkog pothvata“, pojasnila je urednica Anita Benčec Nikolovski ispred nakladnika Alfe te dodala kako je osnovna zadaća ovog priručnika informirati, potaknuti i osnažiti mlade ljude da svojim primjerom danas, postanu uzor sutra. Kroz svojih šest poglavlja, učenici i učitelji će imati priliku proći kroz cijeli proces poduzetništva i menadžmenta slijedeći jednostavne i interaktivne upute, zadatke i radionice.

Učenike je sa svijetom poduzetništva upoznao Darko Markušić, direktor skladištenja u Jamnici plus, koja je i ovom prilikom podržala nove obrazovne projekte u Jastrebarskom. Pojasnio im je kako funkcionira kompanija te im predstavio Jamničine brandove. „Upravo iz Jaske dolaze brandovi koji su vodeći u Hrvatskoj, a pronaći ih možete u više od 20 zemalja diljem svijeta. Želja nam je da budete toga svjesni i na to ponosni“, dodao je Markušić.

U ime škole i učenika zahvalila je ravnateljica Sanja Sertić, naglasivši kako su sretni što u suradnji s Gradom mogu djeci pružiti dodatne mogućnosti obrazovanja za njima danas potrebna znanja.

Ovo je već treći u nizu projekata u samo dvije godine kojima Grad Jastrebarsko nastoji pomaknuti granice i pružiti svojoj djeci bolje i kvalitetnije obrazovanje. Projekt Društva Naša djeca Jastrebarsko „Sa STEMom raSTEMo“ ušao je u školski kurikulum i kao takav obišao cijelu Hrvatsku, a prošle je godine zahvaljujući potpori gospodarstvenika (Kaufland i Jamnica plus) u Srednjoj školi Jastrebarsko uveden novi smjer obrazovanja logističara koji su itekako potrebni jaskanskom gospodarstvu, ali i šire. Upravo počinje i provedba Erasmus+ projekta namijenjenog učenicima Srednje škole Jastrebarsko ‘’Digitalna participacija: pametni građani za pametan grad’’. Cilj ovog projekta je angažirati i osnažiti mlade u procesima donošenja odluka i educirati ih o digitalnoj građanskoj
participaciji.

P.A.