Prvi jaskanski duathlon održan po kiši i vjetru

Zahvaljujući sjajnoj organizaciji sportske udruge RIS Jaska, unatoč  jakoj kiši i vjetru ipak je održan prvi jaskanski duathlon

Nešto više od tridesetak hrabrih natjecatelja nije uplašila silna kiša i vjetar te skliska i dosta opasna staza na prekrasno uređenoj jaskanskoj prometnici GG1, koju domaći ljudi zovu obilaznica.

Ono malo gledatelja koji su se unatoč kiši okupili uz stazu nije požalilo jer su mogli uživati u sjajnoj utrci trčanja i vožnje biciklom odvažnih  duathlonaca i duathlonki koji su dali sve od sebe kako bi postigli što bolje rezultate.  Najviše je bilo Jaskanaca koji i nemaju previše iskustva u duathlonu, ali su postigli odlične rezultate.

Tako je Andrej Sluigečić iz Tilček Teama bio superioran u utrci građana u kojoj su uglavnom bili domaći natjecatelji. Odličan je kao drugi bio Bruno Vađina i treći Noel Reškovac.

Odmah nakon njih na cilj su stizali i ostali Jaskanci, Marko Miljević, Stjepan Kišić, Vladimir Rađenović i Mladen Petrović.

Kod žena najbolja u kategoriji građanki bila je Jana Vađina, drugo mjesto osvojila je Ana Karača a treće Zara Prežgaj. U kategoriji seniora pobijedio je iskusni Emil Pospihalj iz TK Swibir, a sjajni jaskanski sportaš Josip Domjančić morao se zadovoljiti drugim mjestom. Od Jaskanaca Dejan Bartol, Alen Popović, Igor Priselac i Stjepan Jandrečić zauzeli su od četvrtog do sedmog mjesta.

Kod žena najbolja je bila Nola Jandrečić iz TK Maksimir, a drugo mjesto osvojila je Aleksandra Galetić iz AK Jastreb 99. Zanimljivo da je bilo i dosta mladih natjecatelja.

Tako je u kategoriji kadeta dominantno pobijedio Juraj Janković iz Zagreba, dok su se od drugog do četvrtog mjesta poredali domaći natjecatelji, Domagoj Vancaš, Karlo Jugović i Michael Sharp. Kod kadetkinja najbolje su bile Zagrepčanke, Gea Ramona Juras, Nika Resman i Ema Bilić, a nakon njih od četvrtog do šestog mjesta poredale su se Ivona Ciban, Tia Vlašić i Nika Gojak.


Iako djeluje tek godina dana sportska udruga RIS Jaska pokazala je da može organizirati i veoma zahtjevna natjecanja, pa se nadamo i drugom jaskanskom duathlonu.

I.K.