Prvi dan škole za prvu generaciju jaskanskih logističara

Danas je započela nastava za 24 jaskanska tehničara za logistiku i špediciju, a na klupama su ih dočekali udžbenici i tableti koje je za njih osigurao Grad Jastrebarsko

S prvim zvonom, svim je učenicima prvih razreda sreću poželio gradonačelnik Zvonimir Novosel a potom se, zajedno sa svojom zamjenicom Nikolinom Ribarić i ravnateljicom Sonjom Stipanović uputio u prvi L, razred koji pohađa prva generacija tehničara za logistiku i špediciju.

Važno je napomenuti kako je nakon dužeg vremena Srednju školu Jastrebarsko u ljetnom roku upisalo svih planiranih 120 učenika u pet razrednih odjela. U novo zanimanje, tehničara za logistiku i špediciju upisana su 24 učenika, koliko ih je i u razredu za zanimanje ekonomista. Popunjena su i oba gimnazijska razreda, ukupno 48 učenika, kao i kombinirani razred strojarskih zanimanja, 24 učenika.
Sve polaznike novog zanimanja očekuju stipendije gospodarskih subjekata, o čemu će više informacija biti dostupno uskoro, a nakon završenog četverogodišnjeg programa, učenici imaju i mogućnost studiranja na studiju Logistika i mobilnost na Sveučilištu Sjever.

.Grad Jastrebarsko uključio se u ovu inicijativu jer vjerujemo kako je moguće stvoriti bolje i kvalitetnije uvjete obrazovanja. Svim učenicima želim puno sreće u novim izazovima, a uz sve mogućnosti koje su im na raspolaganju, uvjeren sam da stvaramo uvjete za njihovo zaposlenje i ostanak u Jaski, istaknuo je gradonačelnik Novosel.

Riječ je o zanimanju za koje već postoji potreba na tržištu rada, osobito lokalnom, pa govorimo o potpuno novom konceptu obrazovanja koje je nastalo u sinergiji obrazovanja i gospodarstva, suradnjom Srednje škole Jastrebarsko, Grada Jastrebarskog, tvrtke Kaufland i Odjela logistike i održive mobilnosti Sveučilišta Sjever kao inicijatora. U stipendiranje učenika uključit će se i drugi gospodarski subjekti, kako bi se potaknuo daljnji gospodarski razvoj Jastrebarskog.

P.A.