Prvašići posadili svoju aleju u Novakima Petrovinskim

Ovogodišnji Dan grada jaskanski će prvašići pamtiti po sadnji svoje aleje koja ostaje trajna uspomena na njihove prve školske dane

Uz sjajno domaćinstvo mjesnog odbora, u Novakima Petrovinskim okupilo ih se 133, a zajedno s učiteljicama i učiteljem, vrijedno su posadili i označili svoja drvca američkog likvidambra.

Ravnateljica Sanja Sertić izrazila je zadovoljstvo zbog očuvanja ove tradicije koja iznimno raduje djecu, osobito stoga što su u nju osim učenika matičnih, uključeni i učenici prvih razreda svih područnih škola.

Članovi mjesnog odbora Novaki Petrovinski na čelu s predsjednikom Rankom Vojnovićem jako su se potrudili kako bi im ovaj dan ostao u najljepšem sjećanju, a uz slatku okrjepu, za njih su osigurali i prigodne darove za uspomenu.

Pomogli su im i volonteri tvrtke Kaufland koji su i ovom prilikom pokazali kako se rado uključuju u aktivnosti lokalne zajednice, poput podrške projektu stipendiranja tehničara za logistiku i špediciju u Srednjoj školi Jastrebarsko u kojem i ove godine sudjeluju.

Svima je na trudu zahvalila zamjenica gradonačelnika i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko Nikolina Ribarić, naglasivši kako je dječja radost glavni pokretač ovog projekta kojem se oni iznimno raduju.

Aleja prvašića svima nam donosi osmijeh na lice. Projekt je to kojem se raduju djeca, ali i mi odrasli, a osobito me veseli vidjeti s kojom radošću ga provode učiteljice i učitelji, kao i mjesni odbori koji su nam velika podrška. Od samog početka kad ga je pokrenula naša bivša članica i potpredsjednica gospođa Snježana Agostini, ovaj projekt okuplja ljude koji su spremni raditi otvorenog srca i volonterski, tako da sam sigurna kako nas čeka još puno lijepih aleja koje će svojim vrijednim ručicama zasaditi naši prvašići“, istaknula je.

Prva Aleja prvašića posađena je 2016. godine kod Glazbene škole Jastrebarsko, druga u sklopu Sportskog centra u Domagoviću, treća u Ulici kralja Tomislava kod Doma zdravlja, četvrta u Cvetkoviću kod Područne škole „Ljubo Babić“, dok je peta, ručicama jaskanskih mališana zasađena u ulici Ante i Davida Starčevića. Šestu su Aleju prvašići posadili u Gucima Draganićkim, prošle godine sedmu u Svetoj Jani, a ove godine na red su došli i Novaki Petrovinski.

P.A.