Prva nagrada za KUD Lipa Slavetić na 20. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava

Na 20. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava održanom u Đurđevcu KUD Lipa Slavetić osvojio je prvu nagradu u kategoriji izvorne pučke glazbe

Susret je organizirao Hrvatski sabor kulture, a nastupila su 24 mala vokalna sastava iz 11 županija koja su selektirali stručni selektori HSK na županijskim smotrama i samostalnim preslušavanjima.

Svi nastupi su održani u Domu kulture Đurđevac, gdje su održane i svečane dodjele nagrada. Natjecateljske nastupe svih zborova ocijenilo je Stručno povjerenstvo u sastavu Dražen Kurilovčan, Zrinka Posavec i Antoaneta Radočaj-Jerković.

KUD Lipa Slavetić osvojio je tako prvu nagradu zajedno sa ženskom vokalnom skupinom KUD – a Dangubice iz Kutereva, a popis svih nagrađenih dostupan je na stranicama Hrvatskog sabora kulture.

Slobodno su pak vrijeme članovi KUD – a iskoristili za posjet Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci koji na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentira sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Fotografije: Hrvatski sabor kulture