Prosvjed građana kod naplatne postaje Zdenčina

U organizaciji Inicijative građana Jastrebarsko održan je protekle nedjelje miran prosvjed građana Jastrebarskog i susjedne općine Klinča Sela koji je imao za cilj podsjetiti na peticiju kojom je preko četiri tisuće građana tražilo ukidanje naplate cestarine.

Inicijativa građana Jastrebarskog pokrenula je prošle godine potpisivanje peticije za ukidanje cestarine za stanovnike Jastrebarskog i okolice koji jedini uz stanovnike Ivanić Grada plaćaju cestarinu do Zagreba.

Peticija je proslijeđena u Zagrebačku županiju na daljnje postupanje, međutim do sada nije bilo odgovora što dalje s ovim problemom pa se Inicijativa građana Jastrebarsko odlučila za miran prosvjed pred naplatnom postajom u Zdenčini gdje se okupio velik broj građana svih dobnih skupina, ljudi s djecom, starijih sugrađana te po jedan vijećnik grada Jastrebarskog i općine Klinča Sela, predstavnici nekih mjesnih odbora kojima unatoč kiši nije bio problem doći kako bi iskazali svoj stav.

-Fotografije i video zapis s prosvjeda uz popratni dopis biti će dostavljene Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u kojem ćemo jasno izraziti ne slaganje s njihovim navodima i pristupom našem zahtjevu iz njihovog dopisa upućenog Zagrebačkoj županiji. Tražiti ćemo jasno očitovanje o namjerama Ministarstva i rokovima oko našeg zahtjeva iz peticije, kao i najaviti daljnje akcije u slučaju da odgovor bude negativan, rekao nam je jedan od organizatora prosvjeda Michael Sharp.
I.K.