Promovirana “Zbirka pjesama po dragome kraju” Josipa Bankovića

U nedjelju, 18. veljače u Glazbenoj školi Jastrebarsko održana je promocija Zbirke pjesama dragome kraju pjesnika Josipa Bankovića posvećena svetojanskom i jaskanskom kraju

Da Josip Banković ima mnogo prijatelja i poštovaoca njegove poezije moglo se vidjeti na samoj promociji kada je velika dvorana Glazbene škole Jastrebarsko bila popunjena do posljednjeg mjesta.

Inače, ova knjiga pjesama izdana je u nakladi Udruge umirovljenika Jastrebarsko a promociju su svojim nastupom uveličali jaskanski glazbenik Zoran Pavković, koji je i uglazbio nekoliko Josipovih pjesama a jednu od njih ovom je priliko otpjevao i Josipov sin Tomislav Banković.

Nastupio je i pjevački zbor Udruge umirovljenika Jastrebarsko te Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana koja uz ostalo na repertoaru ima i nekoliko uglazbljenih pjesama Josipa Bankovića.

Tako se puna dva sata recitiralo, pjevalo i govorilo o ovom skromnom i dobrom čovjeku koji cijeli svoj život piše pjesme posvećene uglavnom rodnom svetojanskom kraju. Čitajući njegove pjesme odmah se može zaključiti da su pisane s velikom ljubavlju te su mnoge muzikalne pa nije čudno što su i uglazbljene.


Urednik ove Zbirke pjesama dragome kraju je Zdenko Vuković Cena, koji je i veoma umješno vodio promociju Bankovićeve knjige.

I.K.