Proglašena prirodna nepogoda za Jastrebarsk

Zagrebačka županija proglasila je prirodnu nepogodu za područje grada Jastrebarsko i općine Krašić i Žumberak nastalu 2. lipnja 2022. godine, a uzrokovanu tučom koja je na navedenom području nanijela velike štete u poljoprivredi, graditeljstvu i prometu

Nakon Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradsko i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su unijeti prve procjene štete u Registar šteta, sukladno roku propisanom Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.
Pozivaju se stanovnici Grada Jastrebarskog na čijim su poljoprivrednim površinama i imovini nastale šteta od prirodne nepogode koja je dio područja Grada Jastrebarskog (k.o. Volavje, k.o. Čeglje, k.o. Petrovina, k.o. Slavetić, k.o. Gornja Kupčina, k.o. Domagović) zahvatila dana 2. lipnja 2022. godine u večernjim satima, da istu prijave Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Jastrebarskog u pisanom obliku, na propisanim Obrascima PN.
Oštećenici  mogu popunjene i potpisane Obrasce PN s potrebnom dokumentacijom poslati elektronskim putem na email: ivan.sebecic@jastrebarsko.hr  ili putem pošte na adresu:

POVJERENSTVO ZA PROCJENU ŠTETA OD PRIRODNIH NEPOGODA

GRADA JASTREBARSKOG

Trg Josipa Jurja Strossmayera 13

10450 Jastrebarsko

Rok za dostavu prijave šteta: petak, 10. lipnja 2022. godine.

GJ