Priznanja jaskanskim obrtnicima

Povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Zagreb na svečanoj Skupštini dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim obrtnicima koji su svojim radom, ulaganjem u buduće generacije obrtnika te utjecajem i upornošću pridonijeli boljitku obrtništva, promociji struke i komorskog sustava

Na prijedlog Upravnog odbora Udruženja obrtnika Jastrebarsko, uručena su priznanja našim istaknutim i zaslužnim obrtnicima: Priznanje Najstariji obrt – (tradicijski) trajanje obrta preko 90. godina za dugogodišnje uspješno poslovanje i očuvanje obrtničke tradicije dobio je HAVZI AMETI, vlasnik obrta SLASTIČARNICA „JASKA“, koja je nazočna u gradu Jastrebarskom od davne 1931. godine i minulih desetljeća održala je visoku kvalitetu pružanja ugostiteljskih usluga te znatno pridonijela razvoju obrta, turizma grada i cijelog jaskanskog kraja. „Zlatna diploma Obrtničke komore Zagreb“ uručena je obrtnicima i obrtima koji neprekidno djeluju duže od 30 godina:

  • DEJANU VOLMUTU, vlasniku obrta VOLMUT URARSKO ZLATARSKI OBRT iz Jastrebarskog – za uspješan rad na promidžbi obrtništva, razvoj urarske i zlatarske struke te očuvanje tradicije obrtništva.
  • DRAŽENU ŽUTI, vlasniku obrta AUTOMEHANIKA „ŽUTI“ iz Klinča Sela – za uspješan dugogodišnji rad, razvoj i promicanje obrtništva i automehaničarske struke.
  • MARIJANU PENIĆU, vlasniku obrta “CENTAR” – TRGOVAČKO-UGOSTITELJSKA RADNJA iz Krašića – za promidžbu, razvoj i unapređenje te humanitarni rad i aktivno sudjelovanje u sportskim aktivnostima obrtništva.
  • Srebrna diploma Obrtničke komore Zagreb“ uručena je obrtniku za neprekidno obavljanje obrta duže od 20 godina:MARIJU ANTOLČIĆU, vlasniku obrta AUTOPRIJEVOZ iz Pisarovine – za uspješan dugogodišnji rad, doprinos u razvoju i očuvanju struke.

Posebno priznanje za životno djelo uručeno je počasnom predsjedniku Udruženja Stipi Bučaru, za dugogodišnji uspješan rad u tijelima komore, doprinos u razvoju komorskog sustava te posebne rezultate u zaštiti i promociji obrtništva.
Svečanoj sjednici nazočili su predstavnici Udruženja predsjednik Saša Krljan, član Nadzornog odbora OKZ-a i zamjenik predsjednika NO Udruženja Stjepan Slemenšek i tajnica Monika Čunko.
Iskrene čestitke svima, a posebno našim nagrađenim obrtnicima!

M.Č.