Princ Fašnik posjetio Jasku

Gradonačelnik Zvonimir Novosel ugostio je danas najvišeg dužnosnika susjedne Slobodne Fašničke Republike Samobor, Princa Fašnika.

U uvjerenju kako je razlog posjeta proširenje moguće suradnje na dobrobit građana, gradonačelnik je pripremio cijeli niz pitanja o kojima će se raspravljati. No sve je doslovno palo u vodu kad je shvatio da je Princ stigao po jaskansku – vodu.


Načuo je kako se spajaju vodovodi, a svjestan činjenice da je „pri susedu“ voda bolja, odlučio je iskoristiti anarhiju i bezvlađe koje je uveo u svojoj Republici i na prevaru ukrasti ključ gradskog vodoopskrbnog sustava.
Gradonačelnik Novosel, iako dobar domaćin, predosjetio je namjere svoga gosta pa je ispraznio sve cijevi i vodu preselio na sigurno, u bačve Bačvarije „Golub“ gdje se skriva samo najbolja jaskanska kapljica.
Tako je Princ Fašnik žedan napustio gradsku upravu, a gradonačelnik Novosel ostao uvjeren u još jednu pobjedu.

No, fašnički vladar, premazan svim mastima, možda nije odnio vodu, ali je sa sobom poveo zamjenicu gradonačelnika Nikolinu Ribarić i odlučio je šarmirati na jedinom mjestu gdje njegova propaganda prolazi – u dječjem vrtiću.


Obrlatio je i Petru Masnec iz Turističke zajednice pa je slavodobitno, kao pravi vladar, djecu počastio krafnama – na njezin račun.
U situaciji u kojoj se nalazimo, smatramo kako nije vrijeme za velika fašnička veselja i povorke. Pandemija još uvijek čini svoje, a rat je u samo nekoliko dana uzeo i previše osmijeha s dječjih lica. Zato smo odlučili razveseliti one najmlađe koji se najviše vesele šarenim kostimima, krafnama i dragim gostima.
P.A.