Prilika za nova znanja i prijateljstva

Održan je još jedan ciklus besplatnih informatičkih tečajeva za umirovljenike koji je završilo njih sedmero, a ukupno je kroz ovaj program prošlo njih 229

Bila je to prilika za stjecanje novih informatičkih znanja, ali i druženje, čemu svjedoče osmijesi na licima nakon uručenih diploma. Diplome je polaznicima podijelila zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić naglasivši kako se Grad Jastrebarsko želi razvijati kao pametan grad pametnih ljudi. „Sretna sam što naša mala sredina ulaže u razvoj svojih ljudi, od najmlađih do najstarijih. Tako se naši najmlađi bave znanstvenim radom kroz projekt Sa STEMom raSTEMo, srednjoškolci su dobili mogućnost upisa novog zanimanja tehničara za logistiku i špediciju, prilagođenog tržištu rada, a oni u „zlatnoj dobi“ koriste priliku besplatno jačati informatičku pismenost“.

Pridružio joj se ravnatelj Centra za kulturu Nikola Fabijanić te najavio novi tečaj s kojim su izuzetno zadovoljni i polaznici i organizatori.
Umirovljenici su imali priliku učiti o osnovnim pojmovima informacijskih tehnologija, koristiti MS Word, educirati se o sigurnom korištenju interneta, ali i korištenju mobilnih telefona, aplikacija poput Internet bankarstva, Zoom-a, Vibera i WhatsApp-a.

Grad Jastrebarsko osigurava sredstva za ovaj projekt, kao i za besplatne tečajeve engleskog i njemačkog jezika koji se također provode u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko te za besplatno vježbanje u suradnji sa Sportskom zajednicom grada.

P.A.